Page content

Kracht van de plant voor huisdieren

Effect op welbevinden

Van koffie wordt je wakker, suiker geeft energie en van cannabis krijg je niet alleen een ontspannen gevoel, vaak ook een eetkick. Dat planten en kruiden grote effecten kunnen hebben op ons welbevinden, ervaren we dagelijks. Veel geneesmiddelen, zowel voor mens als dier, zijn oorspronkelijk ook gebaseerd op planten. Bijvoorbeeld de werkzame stof van de eerste aspirine werd uit de bast van de wilg gehaald.

Werking claimen

Sinds 2012 is de wetgeving rond natuurlijke gezondheidsproducten sterk veranderd. De werking van een bepaalde stof mag alleen geclaimd en genoemd worden als dit wetenschappelijk is aangetoond. Dit zijn langdurige en kostbare onderzoekstrajecten. En voor vrijwel alle natuurlijke producten op plantaardige basis (zoals PuurGroene Os en Phytonics) worden deze trajecten niet doorlopen.

Kracht van de plant

Maar ondanks deze wetgeving wordt de kracht van de plant steeds meer met succes benut in de diergeneeskunde en de humane geneeskunde. Iedereen kent het gebruik van taxol (wordt gewonnen uit de taxushaag) bij borstkanker. Laten we vooral helder in beeld brengen welke plant wat goed doet. Ter heil van mens en dier.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl
Dierenarts Noortje Brugge vd Helm

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Comment Section

0 reacties op “Kracht van de plant voor huisdieren

Plaats een reactie


*