Page content

Gras eten hond

Vele honden doen het, gras eten. Er doen allerlei verhalen de ronde over de oorzaak, maar wat is nu waar? Niemand is 100% zeker van de oorzaak, maar er zijn verschillende dingen die een rol kunnen spelen.

Waarom eet een hond gras?

Vaak wordt gedacht dat gras eten een teken is dat de hond misselijk is en moet overgeven. In sommige gevallen lijkt dit inderdaad zo te zijn. Wanneer uw hond duidelijk op zoek gaat naar gras en daarna braakt, kan dit betekenen dat er een medische reden voor is.

Veel vaker zal een hond gras eten uit ‘gewoonte’ of omdat het ‘lekker’ is. Ook wordt wel gesproken van tekorten aan bepaalde vezels in de voeding, dit is echter niet duidelijk bewezen.

Wat kunt u doen?

Meestal hoeft u niets te doen. Kauwt uw hond regelmatig op gras, maar leidt dit niet tot braken, dan is er waarschijnlijk niets aan de hand. Indien uw hond nooit gras gegeten heeft en daar ineens mee begint of wanneer uw hond regelmatig gras eet en daarna braakt, kan er een medische reden voor zijn. Neem in geval van twijfel dan ook altijd contact op met de dierenarts.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com

 

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Comment Section

2 reacties op “Gras eten hond


Door Reinier le Clercq op 21 januari 2018

Als je hond gras eet, tegen misselijkheid, laat de hond nooit buiten gras eten.
Je weet nooit wat er op het gras gelegen heeft.
Koop daarom gewoon gras in de dierenzaak, dan weet je zeker dat het altijd schoon en bacterievrij is.


Door Dierenkliniek Horst - Dierapotheker.nl op 21 januari 2018

Dat is helemaal waar, Reinier le Clercq, dank voor de tip.
Het is natuurlijk wel zo dat ook honden de nodige weerstand moeten opbouwen en onderhouden. Dus als een hond buiten speelt en hij of zij wroet stevig in de grond of likt zo nu en dan aan iets, dan is dat op zich prima. Zo komt de hond in contact met andere stofjes en ontwikkelt daar antistoffen tegen.
Het is en blijft een evenwicht tussen in contact komen met het vreemde en het beschermen tegen het verkeerde vreemde. Gelukkig gaat dit meestal heel goed.
Groeten, team Dierapotheker.nl

Plaats een reactie


*