Page content

article content

Top 5 Gebit verzorging fouten hond kat

Bij het verzorgen van het gebit van hond en kat worden nogal eens fouten gemaakt. Hier de top 5.

Top 5 Fouten Gebit verzorging huisdier

 1. Verwaarlozen tandplaque
  Voedselresten, speeksel en bacteriën geven tandplaque op de kiezen van het huisdier. Wanneer dit niet op tijd wordt verwijderd dan kan er tandsteen ontstaan. Onder dit tandsteen kan die tandplaque zich weer vormen en zo krijg je tandvleesontsteking. Pijnlijk en een risico voor het huisdier.
 2. Te veel zacht voer en te weinig bijtmateriaal
  Door een harde brok en door te bijten op allerlei materiaal reinigen huisdieren hun gebit. Wanneer er onvoldoende  materiaal of voer met een bite is, dan is de kans groot dat er tandplaque ontstaat met de gevolgen van dien.
 3. Het gebit van hond en kat redt zichzelf wel
  Door nooit naar het gebit van uw huisdier te laten kijken, loopt u de kans dat er vervelende infecties en plaquevorming in de mond van uw hond of kat zich door ontwikkelen. Ingrijpen ontbreekt dan en uw huisdier kan er flink pijn van gaan krijgen en meer ongemak.
 4. Tandpasta voor mensen gebruiken
  Het gebruik van tandpasta voor mensen bij uw hond is niet verstandig. In deze tandpasta kunnen giftige stoffen voor de hond zitten. Gebruik de speciale tandpasta voor de hond, deze is vaak ook aangenamer voor de hond.
 5. Een röntgenfoto van het gebit achterwege laten
  Wanneer er vermoedens zijn dat er iets loos is met het gebit van uw hond of kat, dan kan het zinvol zijn een digitale gebit röntgenfoto te laten maken. Hierop kan door uw dierenarts de ernst van de aandoening worden beoordeeld en mogelijk ook het feit dat alles in orde is. Ook bij het dier dus een welkome aanvulling.

Laat bijvoorbeeld tijdens de vaccinatie van uw huisdier uw dierenarts het gebit beoordelen. Uw dierenarts kan beoordelen of bijvoorbeeld een gebitsreiniging nodig is of meer. Het kan ook zijn dat het gebit er prima uit ziet. Nou, dat is dan een mooie opsteker voor uw huisdier en u.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl

 

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

 

Comment Section

1 reactie op “Top 5 Gebit verzorging fouten hond kat


Door C.M. Pronk op 5 maart 2018

één x per week een flinke mergpijp doet wonderen, direct na het eten is het ook nog eens goed voor de spijsvertering

Plaats een reactie


*